Pizzerinki na kruchym cieście
Pizzerinki na kruchym cieście
Absolutnie najlepsze przekąski :D Oczywiście zachęcam do eksperymentów z ulubionymi dodatkami
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1 jajko
3 łyżki śmietany
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
5 pieczarek
1 cebula
1 pomidor
5 dkg żółtego sera
5 dkg sera feta
przyprawa do pizzy, sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mąkę, margarynę, jajko, śmietanę, proszek i sól zagniatamy na jednolite ciasto i schładzamy w lodówce. Pieczarki z cebulą kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Doprawiamy przyprawą do pizzy, solą i pieprzem. Ściągamy z ognia i dodajemy pokruszony ser feta. Ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wykrawamy kółeczka i formujemy trochę wyższe brzegi. Układamy farsz, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Absolutnie najlepsze przekąski :D Oczywiście zachęcam do eksperymentów z ulubionymi dodatkami
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1 jajko
3 łyżki śmietany
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
5 pieczarek
1 cebula
1 pomidor
5 dkg żółtego sera
5 dkg sera feta
przyprawa do pizzy, sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mąkę, margarynę, jajko, śmietanę, proszek i sól zagniatamy na jednolite ciasto i schładzamy w lodówce. Pieczarki z cebulą kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Doprawiamy przyprawą do pizzy, solą i pieprzem. Ściągamy z ognia i dodajemy pokruszony ser feta. Ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wykrawamy kółeczka i formujemy trochę wyższe brzegi. Układamy farsz, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?