Domowy paprykarz z tuńczyka

Domowy paprykarz z tuńczyka

Niebo w gębie! W wersji z tuńczykiem z puszki jest jeszcze prostszy do przygotowania.




Składniki: 

2 puszki tuńczyka 
1 woreczek ryżu 
2 marchewki
1 cebula 
2 łyżki koncentratu pomidorowego 

przyprawy:
sól,
pieprz,
słodka (1 łyżeczka) 
ostra papryka (1/2 łyżeczki)

olej do smażenia 

Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć i zalać 1 szklanką wody. Pogotować około 5-10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić solą, pieprzem i obiema paprykami. Dodać tuńczyka, ryż i dobrze wymieszać.

2 komentarze:

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger