Domowy paprykarz z tuńczyka
Domowy paprykarz z tuńczyka
Niebo w gębie! W wersji z tuńczykiem z puszki jest jeszcze prostszy do przygotowania.Składniki:
2 puszki tuńczyka
1 woreczek ryżu
2 marchewki
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy:
sól,
pieprz,
słodka (1 łyżeczka)
ostra papryka (1/2 łyżeczki)
olej do smażenia
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć i zalać 1 szklanką wody. Pogotować około 5-10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić solą, pieprzem i obiema paprykami. Dodać tuńczyka, ryż i dobrze wymieszać.
Pyszności! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :D
Usuń