Jajecznica z chorizo i pieczarkami
Jajecznica z chorizo i pieczarkami
Kilka dodatków i najzwyklejsze danie może być super przysmakiem :DSkładniki:
5 jaj
80 gr kiełbasy chorizo
400 gr pieczarek
1/3 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Pieczarki i kiełbasę obrać i pokroić razem w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Pieczarki posolić. 1 łyżkę masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej pieczarki. Dodać 1 łyżkę masła i chorizo, podsmażyć. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać na patelnię, Przyprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć cały czas mieszając. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?