Rafaello z kaszy jaglanej
Rafaello z kaszy jaglanej
Zdrowy i przepyszny deser, w sam raz do kawy!
4 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki miodu
1 łyżka masła
3 łyżki wiórek kokosowych+ do obtoczenia
całe migdały do środka kulek
Przygotowanie:
Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Prawie ostudzoną (lekko ciepłą) mieszamy z resztą składników. Formujmy kuleczki, w środek dajemy cały migdal i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe schładzamy w lodówce co najmniej godzinę.
W zależności od kaszy może się okazać, że trzeba dodać więcej wiórek/mielonych migdałów do masy.
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJak się nie da masła to może będzie po wegańsku. Czy można je zastąpić tłuszczem kokosowym?
OdpowiedzUsuńtrudno mi powiedzieć bo nie próbowałam ale te masło ładnie "wiąże" je w lodówce :D Przy okazji przetestuję.
Usuńmuszę w końcu je zrobić :) Kilkakrotnie je widziałam na różnych blogach i nigdy nie robiłam/
OdpowiedzUsuńczas to zmienic
pozdrawiam
Kaśka
Uwielbiam Rafaello, więc zapisuję przepis!
OdpowiedzUsuńUwielbiam i polecam jeszcze spróbować domowego ferrero rocher z kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuń