Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Kolejna propozycja błyskawicznego ciasta :DNiestety nie tylko błyskawicznie się je robi, również i zjada :/
Podobne ciasto jest już na blogu o tutaj :D jednak proporcje są inne i jest kruszonka! mniam
Składniki (na dużą okrągłą tortową blaszkę):
2 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
100 ml oleju
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku
2 szklanki truskawek
Kruszonka:
3 łyżki masła
4 łyżki mąki
3 łyżki cukru
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać jogurt, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko miksować do połączenia składników. Wylać na blaszkę. Truskawki ułożyć na wierzchu ciasta, lekko dociskając. Składniki na kruszonkę wyrobić aż powstaną grudki, posypać wierzch ciasta. Piec około 50-60 minut w 170 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?