Pasta kanapkowa z kiełkami rzodkiewki
Pasta kanapkowa z kiełkami rzodkiewki
Gotowa w kilka chwil. Prosta, tania a wspaniale potrafi urozmaicić śniadanie lub kolacje. Pasta kanapkowa w kolejnej odsłonie. Kiełki rzodkiewki są chyba bardziej wyraziste w smaku niż sama rzodkiewka. Pycha!Składniki:
1/2 kostki sera białego półtłustego (125 gr)
20 gr kiełków rzodkiewki
2 jajka
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka śmietany 12 %
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przestudzić i rozgnieść widelcem razem z serem białym. Szczypiorek drobno pokroić. Do sera i jajek dodać śmietanę, majonez, szczypiorek i kiełki. Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Szukasz też pomysłu na obiad? Może łazanki?
A na deser? Serniczek?
Pychotka:)
OdpowiedzUsuńAch jak ja uwielbiam takie pasty:) Kiełki rzodkiewki są super i świetnie podkręcają smak:)
OdpowiedzUsuń