Sernik waniliowo- kakaowy
Sernik waniliowo- kakaowy
To chyba najprostszy sernik na świecie. Ser, jajka cukier i do smaku dodatki. Po co się męczyć skoro ten sernik jest przepyszny?
1 kg sera sernikowego
7 jajek
1 szklanka cukru
1 budyń waniliowy
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Żółtka miksujemy z cukrem, cały czas miksując dodajemy kolejno ser i proszek budyniowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy miksując na najniższych obrotach. Masę dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao i miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na środek wylewamy jasną masę, na to ciemną i znów jasną. Pieczemy około 60-65 minut w 180 stopniach.
Jeśli nie sernik to może wafle?
Zdecydowanie przepysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńdziękuję!
UsuńAnia, nic a nic masla? Nigdy tak nie robilam. Spróbuje :)
OdpowiedzUsuńAneta
nic, totalne zero masła :P
UsuńI dobrze, że bez masła! Od razu ciasto zdrowsze.:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
ciekawy przepis,, trzeba chyba wypróbowac.
OdpowiedzUsuńkoniecznie :D
UsuńWitam :-) Czy można zrobić ten sernik w dużej prostokątnej blaszce?
OdpowiedzUsuńpewnie tak tylko na pewno wyjdzie niższe :/
UsuńPewnie pyszny.Ja zrobię w małej blaszce to będzię Wielkie��
OdpowiedzUsuń