Ciasteczka owsiane
Ciasteczka owsiane
Przepis z babcinego notesu, najlepszy!Składniki:
300 gr płatków owsianych
1/2 szklanki cukru
5 łyżek masła
1 łyżka śmietany
2 jajka
2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Na patelni roztopić dwie łyżki masła. Dodać płatki owsiane i połowę cukru, mieszając przyrumienić. W misce zmiksować masło, resztę cukru i jajka. Dodać przestudzone płatki, śmietanę, miód i wymieszać. Na papierze do pieczenia układać łyżką porcje ciasta. Piec około 15-20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu delikatnie zdjąć i odstawić do wystudzenia (ciastka po upieczeniu są dość miękkie, muszą wystygnąć).
uwielbiam ciasteczka owsiane! Twoje wyglądają obłędnie chrupiąco :)
OdpowiedzUsuń