Kasza manna z musem wiśniowym
Kasza manna z musem wiśniowym
Propozycja dla dzieci ale i dorosły zje ze smakiem :)Składniki:
5 łyżek kaszy manny błyskawicznej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 łyżki cukru
1 szklanka wydrylowanych wiśni
Przygotowanie:
Wiśnie (wraz z sokiem powstałym przy drylowaniu)gotujemy z 1 łyżką cukru przez kilka minut w garnuszku. Następnie blendujemy na mus. Wodę z mlekiem i 1 łyżką cukru zagotowujemy. Wsypujemy powoli kaszę i gotujemy około 3 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Gotową przekładamy do salaterek, polewamy musem. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Oczywiście cukier można zastąpić np. ksylitolem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?