Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

Klasyczna, prosta do wykonania, delikatny pomarańczowy smak.




Składniki: 
4 jajka 
3/4 szklanki cukru 
2 szklanki mąki 
1/2 szklanki oleju 
1/2 szklanki (najlepiej świeżo wyciśniętego) soku z pomarańczy
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
100 gr skórki pomarańczowej kandyzowanej 
cukier puder do dekoracji 

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując dodać olej i sok. Na końcu dodać skórkę i wymieszać. 
Piec około 50 minut w 180 stopniach. 
Gotową babkę oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger