Ciasto truskawkowe z jogurtem
Ciasto truskawkowe z jogurtem
Robi się błyskawicznie. Tak samo dobre ze świeżymi owocami jak i mrożonymi. Czyli cały rok cieszymy się truskawkami!
Składniki:
3 jajka
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 margaryny
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
Przygotowanie:
Miękką margarynę (czyli taką o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodawać po kolei- po jednym jajku, mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki (ja użyłam dużą okrągłą- tortową).
Na wierzchu położyć truskawki, lekko je dociskając. Piec około 55 minut w 180 stopniach.
Robi się błyskawicznie. Tak samo dobre ze świeżymi owocami jak i mrożonymi. Czyli cały rok cieszymy się truskawkami!
Składniki:
3 jajka
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 margaryny
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
Przygotowanie:
Miękką margarynę (czyli taką o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodawać po kolei- po jednym jajku, mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki (ja użyłam dużą okrągłą- tortową).
Na wierzchu położyć truskawki, lekko je dociskając. Piec około 55 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?