Orientalna zupa imbirowa
Orientalna zupa imbirowa
Sos sojowy i imbir nadają pyszny orientalny smak. Co najważniejsze- nie jest wcale trudniejsza od naszych polskich tradycyjnych zup.
Składniki:
25 dkg mięsa mielonego
2 białka
1 cm imbiru
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
1,5 l bulionu warzywnego (ewentualnie 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1,5 l wrzątku)
przyprawy: pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sosu sojowego
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso wymieszać z sosem sojowym i cukrem, odstawić na 30 minut. Imbir, szczypiorek i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na gorącym oleju. Mięso włożyć do gorącego bulionu i gotować około 15 minut. Następnie dodać cebulę, imbir i szczypiorek. Białka roztrzepać w miseczce, następnie delikatnie okrężnym ruchem wlać do zupy jednocześnie cały czas ją mieszając. Na koniec do smaku dodać pieprz.
Sos sojowy i imbir nadają pyszny orientalny smak. Co najważniejsze- nie jest wcale trudniejsza od naszych polskich tradycyjnych zup.
Składniki:
25 dkg mięsa mielonego
2 białka
1 cm imbiru
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
1,5 l bulionu warzywnego (ewentualnie 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1,5 l wrzątku)
przyprawy: pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sosu sojowego
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso wymieszać z sosem sojowym i cukrem, odstawić na 30 minut. Imbir, szczypiorek i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na gorącym oleju. Mięso włożyć do gorącego bulionu i gotować około 15 minut. Następnie dodać cebulę, imbir i szczypiorek. Białka roztrzepać w miseczce, następnie delikatnie okrężnym ruchem wlać do zupy jednocześnie cały czas ją mieszając. Na koniec do smaku dodać pieprz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?