Szarlotka na bułce
Szarlotka na bułce
Najprostsze ciasto, przepyszne w smaku. Każdemu się uda :D
Składniki:
2/3 długiej bułki (weki) najlepiej od razu krojonej
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 jaja
3 jabłka
Przygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Żółtka zmiksować z 1/3 szklanki cukru i szklanką mleka. Namoczyć kromki w powstałej masie. Wyłożyć blaszkę kromkami (połową). Na nich ułożyć jabłka i posypać 2 łyżkami cukru. Na jabłkach ułożyć drugą warstwę namoczonych kromek. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem dać na wierzch. Piec około 30 minut w 170-180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?