Placki z wątróbki

Placki z wątróbki

Przepyszne! Znikają z talerza błyskawicznie.




Składniki: 
500 gr wątróbki drobiowej 
1 cebula 
1 jajko 
4 łyżki mąki pszennej 
1/2 łyżeczki przyprawy typu vegeta, pieprz, sól 
1/2 pęczka pietruszki 
1/2 szklanka mleka 
olej do smażenia 

Przygotowanie:
Wątróbkę opłukać wodą i zalać mlekiem. Następnie odsączyć i oczyścić z błon. Pokroić razem z cebulą w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wymieszać wątróbkę z jajkiem, cebulą, mąką i natką. Dodać przyprawę typu vegeta i przyprawić pieprzem. Olej rozgrzać na patelni i nakładać łyżką porcję na kotleciki. Smażyć krótko z obu stron. Gotowe kotlety posolić (to ważne- nie solimy przed smażeniem!)

2 komentarze:

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger