Owsianka z jabłkiem i jagodami goji
Owsianka z jabłkiem i jagodami goji
Nieskomplikowane a jakie smaczne. W sam raz na śniadanie. Ile osób tyle pomysłów na wykonanie. To wersja całoroczna, dzięki dostępności jabłek. O jagodach goji i ich właściwościach można by napisać referat. Są niezwykłe, jednak nie dla każdego i należy pamiętać, że nie powinno się przesadzać z ich ilością.Składniki:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
4-5 łyżek płatków owsianych
1 jabłko
2 łyżki rodzynek
kilka (5-8) jagód goji Skworcu
do osłodzenia: syrop klonowy Skworcu lub golden syrup Skworcu
Przygotowanie:
Rodzynki i jagody goji zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut, następnie odcedzić. W garnku zagotować wodę z mlekiem. Dodać płatki owsiane i mieszając od czasu do czasu na małym ogniu gotować kilka minut. Jabłko pokroić w kostkę. Gotową owsiankę wymieszać z jabłkiem, rodzynkami i jagodami goji. Do smaku możemy dodać syrop klonowy lub golden syrup.
Wygląda bardzo apetycznie. Chyba muszę spróbować tego przepisu.
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję za miłe słowa!
OdpowiedzUsuń