Blok czekoladowy na oleju kokosowym

Blok czekoladowy na oleju kokosowym

Jest tak samo pyszny jak klasyczny ale zajadając kolejną porcję mam mniejsze wyrzuty sumienia :D



Składniki:
4-5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego Skworcu
4 łyżki syropu z agawy
2 łyżki kakao
około 1 szklanka mleka w proszku
filiżanka rodzynek
filiżanka orzechów włoskich
1 szklanka preparowanego ryżu
5 biszkoptów

Przygotowanie:
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut, następnie odsącz. Olej podgrzej w garnku do rozpuszczenia. Następnie, od razu zdejmij z ognia. Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko w proszku cały czas mieszając.
Trzeba uważać, żeby nie dodać go za dużo- całość ma być mokra a nie sucha :D
Gdyby się okazało za suche można w osobnym garnku rozpuścić jeszcze 1- 2 łyżki oleju kokosowego i dodać do całości.
Do masy dodać orzechy, rodzynki, ryż i pokruszone biszkopty. Posłodzić wg uznania. Ja dodałam 4 łyżki syropu z agawy.
Całość wymieszać i przełożyć do pojemnika. Dokładnie ubić i wyrównać. Gdy wystygnie przełożyć do lodówki.

5 komentarzy:

  1. Skusze sie zapraszam do siebie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie ! ;)
    zapraszam do mnie http://helphystyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger