Komosa ryżowa z cukinią i pomidorami

Komosa ryżowa z cukinią i pomidorami



Składniki:
3/4 szklanki komosy ryżowej Skworcu
2 cukinie
4 pomidory
2 cebule
4 kiełbaski śląskie
sól, pieprz, słodka papryka
olej do smażenia
+ kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji



Przygotowanie:

Komosę wypłukać. Następnie umieścić w garnku i zalać 1 i 1/2 szklanki zimnej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem około 15-20 minut, wyłączyć i zostawić jeszcze na kilka minut przykrytą.
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić na kawałki. Cukinię obrać (jeśli jest młoda nie trzeba), wydrążyć z pestek i pokroić w grubszą kostkę. Na odrobinie oleju podsmażyć kiełbasę i cebulę. Następnie dodać cukinię, posolić i dalej smażyć. Dodać pomidory, przyprawić pieprzem i papryką i znów kilka minut podsmażyć.
Całość wymieszać quinoa.
Opcjonalnie można dodać pomidorki koktajlowe.


1 komentarz:

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger