Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

Zdrowy i przepyszny deser, w sam raz do kawy!



1 woreczek kaszy jaglanej (lub pół szklanki kaszy jaglanej)
4 łyżki mielonych migdałów 
2 łyżki miodu
1 łyżka masła
3 łyżki wiórek kokosowych+ do obtoczenia
całe migdały do środka kulek

Przygotowanie:
Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Prawie ostudzoną (lekko ciepłą) mieszamy z resztą składników. Formujmy kuleczki, w środek dajemy cały migdal i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe schładzamy w lodówce co najmniej godzinę. 
W zależności od kaszy może się okazać, że trzeba dodać więcej wiórek/mielonych migdałów do masy.

6 komentarzy:

  1. Jak się nie da masła to może będzie po wegańsku. Czy można je zastąpić tłuszczem kokosowym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. trudno mi powiedzieć bo nie próbowałam ale te masło ładnie "wiąże" je w lodówce :D Przy okazji przetestuję.

      Usuń
  2. muszę w końcu je zrobić :) Kilkakrotnie je widziałam na różnych blogach i nigdy nie robiłam/
    czas to zmienic
    pozdrawiam
    Kaśka

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam Rafaello, więc zapisuję przepis!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam i polecam jeszcze spróbować domowego ferrero rocher z kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger