Żeberka z gruszkami

Żeberka z gruszkami

Smakuje obłędnie a przygotowanie nie jest ani pracochłonne ani skomplikowane.




Składniki: 
1 kg żeberek 
2 twarde gruszki 
Marynata: 
2 łyżki keczupu 
2 łyżki miodu 
1 łyżka oleju 
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 

Żeberka podzielić. Składniki marynaty połączyć. Mięso posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Następnie żeberka przełożyć do rękawa do pieczenia. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Dodać do mięsa. Piec około 1 godziny w 180 stopniach (w rękawie zrobić 2-3 dziurki)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger