Naleśniki ryżowe

Naleśniki ryżowe

Jeśli z różnych powodów chcesz wyeliminować lub ograniczyć mąkę pszenną a uwielbiasz naleśniki polecam Ci naleśniki z mąki ryżowej.



Są bardzo smaczne.

Składniki:
2 jaja
1 szklanka mleka
3/4 szklanki mąki ryżowej Skworcu
olej do smażenia
+
dżem
150 gr białego sera śmietankowego

Jajka zmiksować z mlekiem i mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na każdym naleśniku rozsmarować porcję białego sera oraz łyżkę dżemu. Należy pamiętać, że patelnia musi być lekko natłuszczona bo naleśniki na mące ryżowej lubią w innym przypadku do niej przywierać . Za każdym razem przed nalaniem porcji ciasta należy je zamieszać.

3 komentarze:

  1. robiłam już przymiarkę do naleśników ryżowych ale mi się łamały :( muszę zrobić kolejne podejście!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają na bardzo delikatne. A to nadzienie... Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ładne wyszły! Zawsze się obawiam naleśników bezglutenowych, są one zazwyczaj bardziej łamliwe i mniej elastyczne... ale te na zdjęciu są idealne! :)

    OdpowiedzUsuń

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger