Pudding chia z mango
Pudding chia z mango
Przepyszne połączenie smaków, kto jeszcze nie jadł niech żałuje, bardzo proste przygotowaniu!
4 łyżki nasion chia Skworcu
1 puszka mleczka kokosowego
100 ml mleka
1 mango (ewentualnie 1 puszka mango)
3 łyżki syropu klonowego Skworcu
Przygotowanie:
Nasiona zalać mlekiem, mleczkiem kokosowym oraz syropem klonowym. Dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki. Po 5 i 15 minutach wyjąć i ponownie wymieszać. Zostawić na minimum 3 godziny w lodówce a najlepiej na całą noc.
Przed podaniem puddingu, mango oddzielić od pestki i obrać a następnie zmiksować na mus, zostawiając kilka kawałków do dekoracji. Jeżeli używamy mango w puszce wystarczy odsączyć je z zalewy i rozgnieść widelcem.
Do pucharków nakładamy porcję musu, następnie warstwę chia. Całość dekorujemy kawałkami mango.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?