Faworki

Faworki

Faworki czy chrusty? Co się u Was jada? Kiedyś zdawały i się takie trudne do zrobienie, tym czasem to tylko chwila przygotowania. Te faworki są przepyszne w smaku!



Składniki:
2 szklanki mąki
1 jajko
3 żółtka
4 łyżki śmietany
2 łyżki oleju kokosowego Skworcu
1 łyżka rumu
olej do smażenia
cukier puder do posypania



Przygotowanie:
Składniki na faworki bardzo dokładnie zagnieść i odstawić na godzinę do lodówki. Cienko rozwałkować, wycinać paski, naciąć w środku, następnie przewlec jeden koniec ciasta przez otwór formując w ten sposób faworki. Smażyć w głębokim, rozgrzanym oleju z obu stron. Gotowe posypać cukrem pudrem.

A jeśli przepis i tak wydaje się Wam za trudny proponuję banalny lany chrust. Tu PRZEPIS. Wystarczy zmiksować składniki! Bez zagniatania, wałkowania i wykrawania!

3 komentarze:

  1. Ale narobiłaś mi smaczka z tymi faworkami. Pycha! ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiedziałam, że robi się je tak łatwo! Muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger