Gulasz wieprzowy z dynią, cieciorką oraz sosem ciemnym Łowicz

Gulasz wieprzowy z dynią, cieciorką oraz sosem ciemnym Łowicz

Bardzo prosty w przygotowaniu obiad. Do tego sycący i przepyszny w smaku. Domownicy powinni być zadowoleni :D



Składniki:
350 gr mięsa wieprzowego
puszka cieciorki
350 gr dyni
1 cebula
olej
sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka
ciemny sos Łowicz



Przygotowanie:
Mięso pokroić na małe kawałki. Przyprawić słodką i ostrą papryką oraz pieprzem. Cebulę pokroić na ćwiartki. Podsmażyć wszystko razem na rozgrzanym oleju kilka minut, mieszając, żeby mięso równomiernie się podsmażyło. Zalać całość ok 300 ml wrzącej wody i gotować pod przykryciem około 30-40 minut (od czasu do czasu mieszając i pilnując, żeby nie wygotowała się woda- wtedy dodać). Dynię obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu, posolić do smaku i dusić dalej około 20 minut. Na koniec dodać odsączoną cieciorkę oraz sos Łowicz. Dokładnie wymieszać i podgotować około 5 minut.


Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger