Pierogi z rybą

Pierogi z rybą

Zwykle wszyscy sceptycznie podchodzą do tej potrawy sądząc, że pierogi nie pasują do ryby. Wrażenie to mija z pierwszym kęsem! Są przepyszne!



Składniki: 
ciasto: 
2 szklanki mąki 
1 jajko
woda 
farsz:
400 gr filetu ryby (ja użyłam mintaja) 
3 cebule 
1/2 pęczku natki pietruszki 
przyprawa do ryby, sól, pieprz 
1 jajko 
4 łyżki bułki tartej 
olej (do smażenia) 

Przygotowanie:
Składniki na ciasto zagnieść, dodając tyle wody aby było luźne. Rybę zmielić w maszynce do mięsa lub w rozdrobnić w melakserze. Natkę drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać dokładnie masę z ryby, natkę, dodać bułkę tartą, jajko, połowę cebuli i przyprawić. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraty, układać na każdym łyżeczkę farszu i zlepić dokładnie brzegi. Gotować około 15-20 minut w lekko osolonej wodzie na delikatnym ogniu. 

Podawać ze smażoną cebulką. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger