Pizzerinki na kruchym cieście

Pizzerinki na kruchym cieście

Absolutnie najlepsze przekąski :D Oczywiście zachęcam do eksperymentów z ulubionymi dodatkami 



Składniki: 
1 i 1/2 szklanki mąki 
1/2 kostki margaryny 
1 jajko 
3 łyżki śmietany 
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 
szczypta soli 
5 pieczarek 
1 cebula 
1 pomidor 
5 dkg żółtego sera 
5 dkg sera feta 
przyprawa do pizzy, sól, pieprz 
olej do smażenia 

Przygotowanie:
Mąkę, margarynę, jajko, śmietanę, proszek i sól zagniatamy na jednolite ciasto i schładzamy w lodówce. Pieczarki z cebulą kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Doprawiamy przyprawą do pizzy, solą i pieprzem. Ściągamy z ognia i dodajemy pokruszony ser feta. Ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wykrawamy kółeczka i formujemy trochę wyższe brzegi. Układamy farsz, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger