Fasolka szparagowa z pieczarkami i pomidorami

Fasolka szparagowa z pieczarkami i pomidorami

Świetne jako dodatek do dania lub samodzielne danie.



Składniki:
250 gr fasolki szparagowej
250 gr pieczarek
2 duże pomidory
4 łyżki śmietany 18%
1 łyżka mąki
sól, pieprz, zioła prowansalskie
cukier
olej

Przygotowanie:
Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w lekko osłodzonej i osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzić i pokroić na 2-3 cm kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kawałki. Pieczarki oczyścić pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Oprószyć mąką, po czym mieszając dodać śmietanę oraz 1/3 szklanki wody. Dodać fasolkę, pomidory, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Chwilę pogotować żeby sos odparował i zgęstniał.

1 komentarz:

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger