Kasza manna z musem wiśniowym

Kasza manna z musem wiśniowym

Propozycja dla dzieci ale i dorosły zje ze smakiem :)



Składniki:
5 łyżek kaszy manny błyskawicznej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 łyżki cukru
1 szklanka wydrylowanych wiśni

Przygotowanie:
Wiśnie (wraz z sokiem powstałym przy drylowaniu)gotujemy z 1 łyżką cukru przez kilka minut w garnuszku. Następnie blendujemy na mus. Wodę z mlekiem i 1 łyżką cukru zagotowujemy. Wsypujemy powoli kaszę i gotujemy około 3 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Gotową przekładamy do salaterek, polewamy musem. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Oczywiście cukier można zastąpić np. ksylitolem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger