Ryba po grecku
Ryba po grecku
Sprawdzony przepis na pyszną rybkę
Składniki:
2 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler
0,7 kg mintaja
1 mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki mąki
olej do smażenia
sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do ryb
Rybę pokroić na kawałki oprószyć przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę zdjąć z ognia. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce. Dodać do cebuli. Dolać 1/3 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Rybę przełożyć do warzyw. Można podawać na zimno lub ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?