Deser chia kokosowo- kakaowy

Deser chia kokosowo- kakaowy

Chia to moja miłość od pierwszego jedzenia. Jest w mojej lodówce zawsze!



Składniki:
4 łyżki nasion chia Skworcu
1 puszka mleczka kokosowego
100 ml mleka
1 szklanka truskawek
2-3 łyżki syropu klonowego Skworcu
1 łyżka kako



Przygotowanie:
Nasiona zalać mlekiem, mleczkiem kokosowym oraz syropem klonowym. Dobrze wymieszać. Podzielić na dwie części do jednej wsypać kakao i dobrze rozmieszać. Odstawić do lodówki. Po 5 i 15 minutach wyjąć i ponownie każdą część wymieszać. Zostawić na minimum 3 godziny w lodówce a najlepiej na całą noc.
Przebrane truskawki rozgnieść widelcem lub zmiksować na mus.
Do pucharków nakładamy porcję chia, następnie warstwę chia kakaową. Na wierz wykładamy mus truskawkowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger