Kotleciki z cieciorki i kukurydzy
Kotleciki z cieciorki i kukurydzy
Bez mięsa ale bardzo sycące!Proste w przygotowaniu, szybkie i tanie :D Idealne na obiad.
Składniki:
1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
1 puszka kukurydzy Bonduelle
1 czerwona cebula
kilka łodyżek szczypiorku
kilka łodyżek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej + do panierowania
1 łyżka mąki pszennej
1 jajko
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cieciorkę i kukurydzę odsączyć i zblendować na gładką masę.
Cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić i dodać do masy.
Do całości wbić jajko, dodać bułkę tartą i mąkę.
Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Do przygotowania kotlecików użyłam produktów Bonduelle.
Czy wiesz, że agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?