Jajecznica z chorizo i pieczarkami

Jajecznica z chorizo i pieczarkami

Kilka dodatków i najzwyklejsze danie może być super przysmakiem :D



Składniki:
5 jaj
80 gr kiełbasy chorizo
400 gr pieczarek
1/3 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
2 łyżki masła

Przygotowanie:
Pieczarki i kiełbasę obrać i pokroić razem w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Pieczarki posolić. 1 łyżkę masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej pieczarki. Dodać 1 łyżkę masła i chorizo, podsmażyć. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać na patelnię, Przyprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć cały czas mieszając. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger