Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Znów prosto i smacznie



Składniki:
200 gr makaronu fusilli
3 garści świeżego szpinaku
8-10 suszonych pomidorów w oleju
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
80 gr sera feta
bazylia do dekoracji

Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Szpinak wypłukać, oderwać łodygi, pokroić jeśli są duże listki. Razem z czosnkiem chwilę podsmażyć na maśle. Makaron ugotować al dente i dodać na patelnię. Pomidory pokroić na kawałki i dołożyć do reszty składników. Zdjąć z ognia i dodać pokrojony w kostkę ser feta. Udekorować bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger