Ciasteczka z dżemem
Ciasteczka z dżemem
Trudno przestać je jeść, nie pomagają nawet słowa wymawiane na głos do siebie "to już na prawdę ostatnie" :D
Składniki:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
2 jajka
1 białko
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dżem truskawkowy
Margarynę posiekać, dodać cukier, mąkę, 2 jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kilka kropel olejku migdałowego i zagnieść, uformować kulę i wstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować na około 2-3 mm,wyciąć prostokąt, posmarować dżemem, zwinąć w rulon i pokroić na krążki. Krążki posmarować roztrzepanym białkiem. Piec około 20 minut w 170 stopniach w nagrzanym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?