Maślane ciasteczka rumowe

Maślane ciasteczka rumowe

Najbardziej delikatne ciasteczka pod słońcem. Jeśli nie chcesz przepaść z kretesem- nie próbuj! :D


Składniki:
1/2 kostki masła 
1/2 filiżanki rodzynek 
4 łyżki rumu 
1 szklanka mąki 
3/4 szklanki cukru pudru 
2 żółtka 

Przygotwanie:
Rodzynki zalewamy rumem. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki. Układamy łyżeczką na blaszce w odstępach kilku cm małe porcje ciasta. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni około 15 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger