Puree z kaszą

Puree z kaszą 

Świetny dodatek do mięsnego obiadu
 Składniki:

70 dkg ziemniaków
1 woreczek kaszy jęczmiennej
3 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka smalcu (lub olej)
2/3 szklanki mleka
sól
pieprz
1 łyżeczka przyprawy typu vegeta

Przygotowanie: 

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażamy na smalcu (można oczywiście też na oleju). Do gorących ugotowanych ziemniaków dodać mleko i utłuc. Dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz kaszę. Wymieszać wszystko i doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger