Róże z jabłek

Róże z jabłek


Pięknie wyglądają i dobrze smakują jeśli będziemy pamiętać, że ciasto będzie cieniutkie, inaczej będziemy piec je w nieskończoność.



Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
2-3 jabłka
cynamon, cukier

Przygotowanie:
Jabłka kroimy w bardzo cieniutkie półplasterki. Wrzucamy do garnka z wrzątkiem i przykrywamy na 2-3 minuty, odcedzamy. Gdy wystygną przygotowujemy ciasto. Kroimy je na paski około 2-3 cm, 


posypujemy cukrem i cynamonem. 
Układamy kawałeczki jabłek tak by zachodziły na siebie, 


następnie zakrywamy resztą ciasta z dołu i zwijamy w rulonik. 


Układamy na blaszce i pieczemy około 30 minut. 


Ciasto radzę najpierw jeszcze rozwałkować, bo jak będzie za grube to 30 minut nie wystarczy, róże będą surowe, dłużej mogą się spalić jabłka. Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger