Rogaliki z dżemem

Rogaliki z dżemem


Niestety są bardzo proste w przygotowaniu- dlatego robię je często i często goszczą na moim stole. Zajadam się nimi bez opamiętania, a chyba nie powinnam... Zapraszam więc częstujcie się :D


Składniki: 
2 i 1/2 szklanki mąki 
2 żółtka 
20 dkg margaryny 
2 łyżki śmietany 
1/4 szklanki cukru pudru dżem 

Przygotowanie:

Mąkę, żółtka, margarynę, śmietanę i cukier (odłożyć 2 łyżki do posypania) zagnieść na ciasto. Uformować kulę i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Rozwałkować, wyciąć duże koło podzielić je na 8 części. Umieścić porcję dżemu na każdym kawałku i zwijać, formując rogaliki. Piec około 20-25 minut w 180 stopniach. Upieczone posypać cukrem pudrem. 

2 komentarze:

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger