Ciasto piankowe z frugo

Ciasto piankowe z frugo

Delikatne w smaku, w sam raz do kawy!



Składniki:
biszkopt:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mąki pszennej

masa I:
1/2 litra czerwonego frugo
2 budynie malinowe

masa II:
400 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
2 galaretki cytrynowe

dodatkowo:
2 czerwone galaretki (ja użyłam owoce leśne)
oraz opakowanie delicji

Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodajemy żółtka oraz mąkę pszenną proszkiem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Budynie ugotować na soku frugo. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody(połowę wody niż zwykle). Śmietanę ubić z cukrem pudrem następnie dodać tężejącą galaretkę i dalej miksować. Na biszkopcie ułożyć masę z budyniu następnie ułożyć galaretki i wyłożyć masę ze śmietanką. 2 czerwone galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody i tężejące wylać na wierzch.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostawisz komentarz?

Copyright © 2016 Z sercem do garów , Blogger