Ciasto piankowe z frugo
Ciasto piankowe z frugo
Delikatne w smaku, w sam raz do kawy!
Składniki:
biszkopt:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mąki pszennej
masa I:
1/2 litra czerwonego frugo
2 budynie malinowe
masa II:
400 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
dodatkowo:
2 czerwone galaretki (ja użyłam owoce leśne)
oraz opakowanie delicji
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodajemy żółtka oraz mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Budynie ugotować na soku frugo. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody(połowę wody niż zwykle). Śmietanę ubić z cukrem pudrem następnie dodać tężejącą galaretkę i dalej miksować. Na biszkopcie ułożyć masę z budyniu następnie ułożyć galaretki i wyłożyć masę ze śmietanką. 2 czerwone galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody i tężejące wylać na wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostawisz komentarz?